איטליז ביקנעם
פרטים:
מיקום: יקנעם, איזור תעשיה
השראה: קניות בשוק, טריות
שטח: 70 מ"ר
מידע אודות הפרויקט:
מעדני בשר הינו איטליז ותיק באיזור התעשיה ביקנעם, המנוהל על ידי משפחת מזרחי. גם העובדים וגם המשפחה המנהלת את המקום מעניקים יחס אישי וחם אל כל לקוח והאיטליז מרגיש, מיד בכניסה אליו, כמו בית.
האיטליז שינה מיקום בשל מעבר למקום גדול יותר ופתיחת מפעל בשר גדול.
הקונספט של האיטליז נולד מהבעלים שלו, עובד מזרחי, ומדרך ניהולו את המקום: ניקיון בלתי מתפשר ומשפחתיות וכך נוצר קונספט ה"שוק"!
כשאנשים באים לשוק, כך זכור לי מילדותי בביקורים בשוק התקווה, הם מיד מרגישים בבית. ההליכה בשוק, ברכות השלום ההדדיות, היחס האישי, ההיכרות המיידית של באי השוק את המוכרים ולהיפך. כל זה הזכיר לי את הכניסה הנעימה לאיטליז של עובד.
המידוף תוכנן מברזל שחור ושימוש בעץ OSB בשיפוע להצגת המוצרים בצורה נגישה כמו בשוק. הציבעוניות של התבלינים, הרטבים והמוצרים הנלווים יוצרים את הציבעוניות של השוק.
המעברים תוכננו להיות רחבים ונוחים למעבר כמו כן, המקום להמתנה מול המעדניות.
נעשה שימוש רב בעץ והרבה ירוק – בקירות וב"ירק" ש"צומח" לו מהמידוף.
מיקום הקופה תוכנן בכניסה לאיטליז לצורך קשר עין עם באי האיטליז, עם כל חלל המכירה, עם העובדים במעדניות ועם הכניסה/יציאה למפעל הבשר. שטח הקופה רחב ונוח להנחה של שקיות המוצרים (הכבדים) והמתנה לסיום החשבון. תכנון קו הקופה נעשה בהבנה מדויקת של עבודת הקופאית והרגלי מכירה טובים שנרכשו והוטמעו אצלם עם השנים.
הפרויקט נעשה בשיתוף פעולה עם המעצבת אלינה פיירמן
מוזמנים לבלוג שלי לראות וידאו של איך מכינים את האיטליז ליום צילומים: "שעתיים בחצי דקה"
בעלי מקצוע וספקים:
נגרות: נגרית ים עיצובים, יקנעם
מסגרות: אבי, יקנעם
פרחי משי ואביזרים משלימים: אורבניקה, קרית טבעון